Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Αποστάσεις από ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την απόρριψη δωρεάς

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Αποστάσεις από ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την απόρριψη δωρεάς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:01 Δημιουργία 04/10/18, 09:52

Τη διαφοροποίησή του όσον αφορά την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να απορρίψει δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για εξοπλισμό εργαστηρίων σε σχολεία της περιοχής εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι «άλλο πολυεθνικές και άλλο προσφορές από ιδρύματα».

«Οι συνάδελφοι ίσως να παραπληροφορήθηκαν, ίσως να μη γνώριζαν την αλήθεια, δεν ξέρω» σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, μιλώντας στο «Θέμα 104,6». Η θέση της ΟΛΜΕ, είπε, είναι κατά της εισόδου πολυεθνικών εταιρειών που χρησιμοποιούν κάποιους τρόπους για χορηγικά προγράμματα σε σχολικές μονάδες.

Όπως υπογράμμισε, «είναι άλλο να έχουμε μια πολυεθνική και άλλο ένα ίδρυμα που δωρίζει καμινέτα και εξοπλισμό σε εργαστήρια». Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών εκτιμά, όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνου, ότι αυτό που κάνουν οι πολυεθνικές είναι «έμμεση ή άμεση διαφημιστική καμπάνια για προώθηση προϊόντων».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι «στο επόμενο Δ.Σ. θα συζητηθεί ως πρώτο θέμα η υπόθεση με την προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για να πάρει η ομοσπονδία μια απόφαση που θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τις κατά τόπους ΕΛΜΕ».

Αν σου άρεσε κάνε