Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Πάτρα

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Πάτρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:22 Δημιουργία 02/10/18, 17:05

Ύποπτο σκάφος σημαίας Ουκρανίας, που έφερε το διακριτικό «Soyuz», αγνώστων λοιπών στοιχείων, με 65 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πατρών, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Βασιλικής Αιτωλοακαρνανίας.

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών κι επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.

Στη διάρκειά της συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, ηλικίας 32, 30 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, συνελήφθησαν 36χρονος Έλληνας και 37χρονος αλλοδαπός, οδηγός και συνοδηγός του φορτηγού με το οποίο οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο σημείο όπου τους ανέμενε προς επιβίβαση το σκάφος, το οποίο οδηγήθηκε, συνοδεία πλωτού περιπολικού, στο λιμάνι της Πάτρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το σκάφος, το φορτηγό όχημα, έξι κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και 1.200 ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε