Φυλάκιση 4 ετών στις δύο γυναίκες που έριχναν λάδια σε Μουσεία

Φυλάκιση 4 ετών στις δύο γυναίκες που έριχναν λάδια σε Μουσεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:26 Δημιουργία 25/09/18, 19:17

Σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή στην έφεση καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο γυναίκες, βουλγαρικής καταγωγής, που έριξαν λιπαρές ουσίες σε μουσεία της Αθήνας.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία της η πρώτη κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει βανδαλισμό, ενώ ανέφερε ότι πήγε με τη συγκατηγορούμενή της στα μουσεία υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.

«Δεν είχα σκοπό να βανδαλίσω. Πήγαμε στα μουσεία που λέτε. Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα. Είμαι χωρισμένη 20 χρόνια. Η μεγάλη κόρη μου είναι στη Νορβηγία και η μικρή εδώ και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό τμήμα του "Ευαγγελισμού". Έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα. Μόνη εξήγηση είναι ο σατανισμός και οι μαγείες».

Από την πλευρά της η δεύτερη κατηγορούμενη, κλαίγοντας, υποστήριξε στο δικαστήριο: «Είμαι 20 χρόνια εδώ, έχω οικογένεια και δουλεύω σαν καθαρίστρια. Τη γνώρισα στη δουλειά. Μου χάρισε το βιβλίο της Αγίας γραφής. Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο ότι πρέπει να το κάνουμε. Είχαμε το λάδι που μαγειρεύουμε, γιατί είναι ακριβό αυτό από τις ελιές».

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έκανε λόγο για μια από τις πιο περίεργες υποθέσεις που έχουν φτάσει σε δικαστική αίθουσα, λέγοντας ότι αυτό που έκαναν πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας.

«Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ό,τι έκαναν. Δεν πρόκειται περί παραλογισμού με την έννοια του ακαταλόγιστου. Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας. Οι γυναίκες αυτές συγχέουν πράγματα. Πιστεύουν ότι οτιδήποτε άλλο υπάρχει είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Πάντως, στις καταθέσεις των υπαλλήλων των μουσείων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι η λιπαρή ουσία που χρησιμοποίησαν έχει αφήσει σημάδια στον ξύλινο σταυρό και λεκέ σε μάρμαρο.

Αν σου άρεσε κάνε