«Παγώνει» η δικαστική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι

«Παγώνει» η δικαστική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:01 Δημιουργία 24/09/18, 19:13

Μετ' εμποδίων συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης αναφορικά με την απόδοση ευθυνών για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο, καθώς με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ζητείται να συμπεριληφθεί στη δικογραφία το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Η επιθεωρήτρια έδωσε εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, και ως εκ τούτου θα πρέπει οι δικαστικές αρχές να αναμένουν τα αποτελέσματα προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση που αφορά την κλήση υπόπτων.

Το πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιθεωρήτριας παραμένει άγνωστο, ενώ την ίδια ώρα δικαστικές πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους σημειώνοντας ότι το πόρισμα των επιθεωρητών για τη Μάνδρα εκδόθηκε σχεδόν οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες.

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το πολυσέλιδο πόρισμα (πάνω από 100 σελίδες) του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα, κάτι που θα κάνει ο εισαγγελέας όταν ολοκληρώσει την έρευνα του.

Ο απερχόμενος προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος ο οποίος διενήργησε την έρευνα, την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην Εισαγγελία εφετών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση η οποία θα συνεχιστεί από δυο νέους εισαγγελείς, τους κ.κ. Ν. Φιστόπουλο και Κ. Σπυρόπουλο, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες τις έρευνας ο κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κλήθηκαν ήδη σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές.

Στο πλαίσιο μάλιστα της έρευνας οι αρχές είχαν προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Αν σου άρεσε κάνε