Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:09 Δημιουργία 11/09/18, 18:07

Σε αθώωση, παρά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που είχε δώσει ποινές από 13 έως και 25 χρόνια κάθειρξη, κατέληξε μία ακόμη υπόθεση που μονοπώλησε για πολύ καιρό τα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα.

Το περίφημο «σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων» κρίθηκε ουσιαστικά ως μή γενόμενο από τη Δικαιοσύνη η οποία μετα την αθώωση των κατηγορουμένων για το σκέλος που αφορά στο ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ , σήμερα αθώωσε και τους κατηγορούμενους για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μοναδικοί που κρίθηκαν ένοχοι για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ήταν οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Γ. Αποστολίδης και Θ. Πρινιωτάκης. Ο κ. Γιώργος Αποστολίδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και θα πάει στη φυλακή.

Ειδικότερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους για τις κακουργηματικές κατηγορίες (μεταξύ άλλων) της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης τους τότε προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ) και τους υπεύθυνους των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Οι δύο τελευταίες εταιρείες κατά το κατηγορητήριο, ήταν οι ενδιάμεσοι στην πώληση του δομημένου ομολόγου.

Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος

Αν σου άρεσε κάνε