Παράνομη η απεργία των εργαζομένων της Cosco στον Πειραιά

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων της Cosco στον Πειραιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:56 Δημιουργία 07/09/18, 18:21

Το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξη ως παράνομη της απεργία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Μετά από την τελευταία εξέλιξη, οι εργαζόμενοι μπορούν κανονικά να προσέλθουν στις θέσεις τους.

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει νωρίτερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση ζητούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την απεργία.

«Το αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας σωματείο αυτό, διοργανώνει κινητοποιήσεις και αποκλείει συστηματικά τον εμπορικό λιμένα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειές του παράνομες και καταχρηστικές. Παρεμποδίζεται έτσι η πρόσβαση στην εργασία, όχι μόνο της πλειοψηφίας των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και των εργαζόμενων σε όσες εταιρείες εδρεύουν στο λιμάνι ή συναλλάσσονται εντός αυτού», υποστηρίξε ο ΣΕΒ.

Ανέφερε ακόμη ότι το κόστος των κινητοποιήσεων αυτών για την ελληνική οικονομία (επιχειρήσεις και εργαζόμενους) είναι τεράστιο και ότι τα μισθολογικά επίπεδα των εργαζόμενων είναι υψηλότερα από το μέσο όρο του κλάδου, «αλλά το σωματείο επιμένει να αξιώνει ανεδαφικές μισθολογικές αυξήσεις».

Υπενθυμίζεται πως το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, είχε εξαγγείλει χθες 24ωρη απεργία, προκειμένου να καλύψει το συγκεκριμένο σωματείο μέλος του.

Η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, σε ανακοίνωσή της ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σύσταση επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας και πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε