Καταργούνται τα Λατινικά και οι συντελεστές βαρύτητας - Τι αλλάζει για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Καταργούνται τα Λατινικά και οι συντελεστές βαρύτητας - Τι αλλάζει για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:12 Δημιουργία 03/09/18, 12:06

Κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας και των Λατινικών, τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία, σχολές ελεύθερης πρόσβασης και κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ' Λυκείου, προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2020.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, από τα υποχρεωτικά μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται από την κατεύθυνση των υποψηφίων (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά) καταργούνται τα Λατινικά και προστίθεται η Κοινωνιολογία.

Επίσης, το μάθημα των Αρχών Οικονομικής θεωρίας εμπλουτίζεται ως προς το περιεχόμενο, για να αναδειχθεί η κοινωνική πλευρά της οικονομίας ενώ καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας.

Οι ομάδες προσανατολισμού θα είναι τέσσερις από τρεις, όσες και τα επιστημονικά πεδία, θα υπάρχουν σχολές ελεύθερης πρόσβασης ενώ προβλέπεται και κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ' λυκείου.

«Θέλουμε στη Β Λυκείου να ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες σπουδές και η Γ Λυκείου να αποκτήσει χαρακτήρα προπαρασκευαστική τάξης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Αν σου άρεσε κάνε