Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Αριστείδης Φλώρος

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Αριστείδης Φλώρος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:06 Δημιουργία 01/09/18, 11:46

Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο Αριστείδης Φλώρος, προκειμένου να εκτελεστεί το διατακτικό του βουλεύματος, με το οποίο επιστρέφει στη φυλακή.

Μοτοσικλετιστές και περιπολικά συνόδευαν το συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας που μετέφερε τον κατηγορούμενο.

Η εισαγγελέας εκτέλεσε το διατακτικό του νέου βουλεύματος και αποφάσισε την κράτηση του επιχειρηματία στις φυλακές της Χαλκίδας, απ' όπου είχε λάβει το αποφυλακιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα μεσάνυχτα, όταν και εκδόθηκε το νέο βουλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας, η προσαγωγή του επιχειρηματία στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο προκειμένου για να αποκλειστεί ενδεχόμενο διαφυγής του, μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδηγεί» πίσω στην φυλακή του κ. Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Τα επίμαχα έγγραφα συμπεριλαμβάνονται πλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την έναρξη της ποινικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, φάκελος που διαβιβάζεται πλέον στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αν σου άρεσε κάνε