Μετά από 34 ώρες και διεθνή διασυρμό η Ύδρα είδε το... φως

Μετά από 34 ώρες και διεθνή διασυρμό η Ύδρα είδε το... φως

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:41 Δημιουργία 27/08/18, 16:10

Μετά από 34 ολόκληρες ώρες, εν μέσω θέρους και στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, τα φώτα στην 'Υδρα... άναψαν. Κοινώς, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί, όπως ενημέρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ με σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, η ζημιά είναι μεγάλη, όσο και αν οι αρμόδιοι επιχειρούν με επικοινωνιακά τρικ να «βραχυκυκλώσουν» την κοινή γνώμη. Οι τουρίστες τράπηκαν σε φυγή, ζητώντας ακόμη κι αποζημιώσεις από τους ξενοδόχους, καθώς οι διακοπές τους στην Ελλάδα πήγαν στράφι, ενώ η χώρα διασύρθηκε διεθνώς για ακόμη μία φορά και μάλιστα ως προς έναν τομέα, ο οποίος είναι και η μόνη σανίδα σωτηρίας: στον τουρισμό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, «τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ, με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο τομεάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Κώστας Κατσαφάδος ασκούν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο νησί.

Ειδικότερα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν πως «είναι αδιανόητο εν έτει 2018, στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν, ένα ολόκληρο νησί και μάλιστα δίπλα στην ηπειρωτική Ελλάδα να μένει χωρίς ρεύμα και νερό για περισσότερες από 24 ώρες. Όπως επίσης αδιανόητο είναι οι αρμόδιες αρχές να αδυνατούν επί ώρες να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο που καταγράφηκε για 3η φορά μέσα σε 1.5 μήνα μετά τις αντίστοιχες διακοπές στον Αγ. Στέφανο και προσφάτως σε ολόκληρη σχεδόν την Αττική.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τη σχεδόν τετραετή πια διαχείριση των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που, ως φαίνεται, ενδιαφέρεται μόνον για την επικοινωνιακή συγκάλυψη της ανικανότητάς της και κυρίως στην αποποίηση των ευθυνών της για την κατάρρευση των υποδομών της χώρας».

Σε σχετική ερώτηση που καταθέτουν τα στελέχη της ΝΔ στη Βουλή, ερωτούν την κυβέρνηση:

«1. Πού οφείλονται οι διαδοχικές και εντελώς απροσδόκητες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα;

2. Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου για την αποφυγή των διακοπών ηλεκτροδότησης στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν με ανυπολόγιστες συνέπειες στα νοικοκυριά και στην οικονομία;

3. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις στους επαγγελματίες στην Αττική και στην Ύδρα από τα ξαφνικά Black Out; Προτίθεται η κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις πιθανές οικονομικές ζημιές που υπέστησαν;

4. Πόσες μετακινήσεις προσωπικού και στελεχών έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια στον ΑΔΜΗΕ;»

Αν σου άρεσε κάνε