Πως συνέδραμαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Πως συνέδραμαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:00 Δημιουργία 24/08/18, 16:58

Για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση των συνεπειών των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου στην Αττική, κάνει λόγο δελτίου Τύπου που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, από 27 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 2018, «οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, κατόπιν αιτήματος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και της σύμφωνης γνώμης της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών "ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ".

Για το σκοπό αυτό διατέθηκε κλιμάκιο μηχανημάτων και οχημάτων των Ε.Δ., υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ)/ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα, με τη χρήση μηχανημάτων και οχημάτων τόσο των Ε.Δ. όσο και του εν λόγω δήμου, ολοκληρώθηκε καθαρισμός και αποκομιδή φερτών υλικών της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος στην περιοχή της Ραφήνας, καθώς και καθαρισμός της κοίτης έτερου ρέματος στον αστικό ιστό της Ραφήνας, όπως υποδείχθηκε από τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών και οικοδομικών υλικών κατεδάφισης από κοίτη του ρέματος στη θέση «Πετρέζα», όπως υποδείχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής».

Αν σου άρεσε κάνε