Εκκενώθηκαν οι Ραχτάδες στην Κέρκυρα λόγω της πυρκαγιάς

Εκκενώθηκαν οι Ραχτάδες στην Κέρκυρα λόγω της πυρκαγιάς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:23 Δημιουργία 23/08/18, 17:16

Στην εκκένωση του χωριού Ραχτάδες στα βόρεια της Κέρκυρας προχωρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω της έκτασης που λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, στην εκκένωση του χωριού συμμετείχε και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και του Δήμου.

Πυκνοί καπνοί ζώνουν όλη την περιοχή, ενώ η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Αυτή την ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν από αέρος τρία καναντέρ και δύο πετζετέλ.

«Ήταν σωτηρία η άμεση επέμβαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Εσωτερικών, που την καλέσαμε και ανταποκρίθηκε αμέσως στέλνοντας τρία καναντέρ» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Αντιμέτωποι με τη φωτιά βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσία του νησιού που κινητοποιήθηκε άμεσα, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών.

Καλύτερη η εικόνα στο Ρέθυμο

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στους Λαππαιούς του Ρεθύμνου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.


Αν σου άρεσε κάνε