Άμεσα η αποκατάσταση του μπλακ άουτ στην Αττική

Άμεσα η αποκατάσταση του μπλακ άουτ στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:42 Δημιουργία 22/08/18, 15:13

Μέχρι τις 15:30 της Τετάρτης αναμένεται να έχει επιστρέψει η ομαλή ηλεκτροδότηση στο Λεκανοπέδιο Αττικής, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, μετά από το μπλακ άουτ που έχει προκληθεί εδώ και δύο ώρες και έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. «Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για περίπου μία ώρα, το 60% των περιοχών του Λεκανοπεδίου έμεινε χωρίς ρεύμα.

Προβλήματα παρατηρούνται από τα βόρεια προάστια μέχρι το κέντρο της Αθήνας, την Καισαριανή, τη Νέα Σμύρνη, τη Δάφνη, τον Πειραιά και τη Γλυφάδα.

Το μπλακ άουτ πιθανότατα οφείλεται σε εκρήξεις που σημειώθηκαν σε υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Παλλήνη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το πρόβλημα εντοπίζεται στη γραμμή 2 του δικτύου μεταφοράς, που συνδέει την Παλλήνη με την Ανθούπολη.

Προβλήματα παρατηρούνται στη γραμμή 2 του Μετρό, στην οποίαν τα δρομολόγια διεξάγονται μόνο στο τμήμα Ανθούπολη - Πανεπιστήμιο, αλλά και στο Τραμ.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες,

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 100 απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Αν σου άρεσε κάνε