Στάχτη πάνω από 12.000 στρέμματα στην Εύβοια

Στάχτη πάνω από 12.000 στρέμματα στην Εύβοια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:19 Δημιουργία 13/08/18, 17:52

Ακόμα καλύτερη από το πρωί είναι κατάσταση με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στην Εύβοια, αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.

Κάποιες απ’ τις εστίες εξακολουθούν να είναι ενεργές υποχρεώνοντας τις επίγειες κι εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν διαρκώς προκειμένου να εξαλείψουν τον κίνδυνο επέκτασης ή και αναζωπύρωσης.

Στο σημείο εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Από το πρωί της Δευτέρας άνοιξε ο δρόμος από και προς το βόρειο τμήμα της Εύβοιας, μετά την διακοπή κυκλοφορίας, που επεβλήθη την Κυριακή για λόγους ασφαλείας.

Η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων ευνοεί το έργο της πυρόσβεσης.

Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διατέθηκαν από τη ΛΑΡΚΟ τους δήμους και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησαν περιμετρικά στα επικίνδυνα σημεία της φωτιάς αντιπυρική ζώνη εξασφαλίζοντας τη μη επέκταση της.

Περισσότερα από 12.000 στρέμματα εκτιμάται ότι παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ η κατάσταση θα εκτιμηθεί πλήρως όταν τεθεί υπό ελέγχο η πυρκαγιά.

Αν σου άρεσε κάνε