Φωτιά στο Μάτι: Ψάχνουν τους υπεύθυνους οι εισαγγελείς

Φωτιά στο Μάτι: Ψάχνουν τους υπεύθυνους οι εισαγγελείς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:17 Δημιουργία 08/08/18, 08:30

Στις παραλείψεις και στα πρόσωπα ευθύνης επικεντρώνεται η εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, βαρύνουσας σημασίας θα είναι οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας, οι οποίες θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ήδη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Βαρβαρα Γνεσούλη έχουν στα χέρια τους τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις τους θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο τρόπος με τον οποίο η πληροφορία για την εξέλιξη της φωτιάς έφτασε στους αρμοδίους, καθώς και τα πρόσωπα που κλήθηκαν να τη διαχειριστούν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, αίτηση στην Εισαγγελία, προκειμένου να λάβουν όλα τα πρακτικά, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, τις επίμαχες ώρες της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, κατέθεσε ο δικηγόρος των οικογενειών Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Οι πληροφορίες λένε, ότι ο εισαγγελέας θα δώσει εντολή στην πυροσβεστική να διαβιβάσει τα πρακτικά, στα οποία υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνες τις ώρες της 23ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν:

-Όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους.

-Οι ακριβείς θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων στο πεδίο της φωτιάς.

-Τα σημεία τα οποία κινήθηκαν τα οχήματα του αρχηγού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

-Μέσα από τους διαλόγους, θα αποκαλυφθούν οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.

Αν σου άρεσε κάνε