Ψάχνοντας στα καμένα για ελπίδα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Ψάχνοντας στα καμένα για ελπίδα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:40 Δημιουργία 29/07/18, 11:02

Αδιευκρίνιστος παραμένει έως και σήμερα, Κυριακή ο αριθμός των αγνοουμένων μετά τη φονική πυρκαγιά, που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα, «σβήνοντας» 88 ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με την έως τώρα επίσημη ενημέρωση.

Οι έρευνες των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των ατόμων, που αγνοούνται, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, ενώ οι συγγενείς τους εξακολουθούν να περνούν εφιαλτικές ώρες, αναμένοντας για ελπίδα… στις στάχτες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι ταυτοποιήσεις σορών από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περισσότερες από 50 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί από τους ιατροδικαστές, οι οποίοι εργάζονται ασταμάτητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της ταυτοποίησης και να μπει ένα τέλος στην αγωνία των οικογενειών για τους δικούς τους ανθρώπους.

Αποθαρρυντική, ωστόσο, ήταν η χθεσινή τοποθέτηση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστρατηγου Πηνελόπης Μηνιάτη, η οποία δήλωσε ότι «είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι ράγισαν καρδιές στον απόηχο της είδησης ότι ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των διδύμων κοριτσιών και του 13χρονου αγοριού, είχαν δηλωθεί μεταξύ των αγνοουμένων. Μάλιστα, τα δύο κοριτσάκια βρέθηκαν αγκαλιά με τον παππού και τη γιαγιά τους, οι σοροί των οποίων επίσης ταυτοποιήθηκαν.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ακόμη εννέα εγκαυματίες νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής. Συνολικά, 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ δύο παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα στο Αγία Σοφία. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Αν σου άρεσε κάνε