Εφιάλτης για τους συγγενείς η ταυτοποίηση των θυμάτων

Εφιάλτης για τους συγγενείς η ταυτοποίηση των θυμάτων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:45 Δημιουργία 27/07/18, 08:25

Εφιαλτικές ώρες για ακόμη μία μέρα ζουν οι συγγενείς των ατόμων, που αγνοούνται μετά το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι σήμερα, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ύπαρξη περισσότερων θυμάτων μέσα στα καμένα.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε 85 νεκρούς. Χθες εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί στο οικόπεδο της Αποκάλυψης, όπου «γράφτηκε» μία συγκλονιστική τραγωδία στη μάχη με τις φλόγες.

Πρόκειται για το σημείο στην Αργυρή Ακτή, όπου βρέθηκαν αρχικά 25 άτομα σφιχταγκαλιασμένα. Οικογένειες παραδόθηκαν αγκαλιά στο έλεος της φονικής φωτιάς, μην μπορώντας να φτάσουν στη θάλασσα, προκειμένου να γλιτώσουν από τη λαίλαπα.

Συνεπώς, με βάση την εξέλιξη αυτή, στους 27 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων στο οικόπεδο της φρίκης, στους 85 ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη κόλαση στο Μάτι.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία 73χρονη, που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ, κατέληξε.

Την ίδια ώρα, δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στα σημεία, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί. Θρήνος, πόνος, οργή... τα συναισθήματα για ολόκληρες οικογένειες που αφανίστηκαν, έχοντας χάσει τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Σημειώνεται πως μένουν δέκα σοροί για να διενεργηθεί η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, με τους ιατροδικαστές να σημειώνουν ότι οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν από απανθράκωση.

Μάλιστα, σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και για τους εξαιρετικά έμπειρους ιατροδικαστές, ίσως απαιτηθούν για την ταυτοποίηση και οι οδοντικές ακτινολογικές εξετάσεις,

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων από τους συγγενείς κυρίως με τη διαδικασία του DNA.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), σε νοσηλεία βρίσκονται συνολικά 51 ενήλικες εγκαυματίες καθώς και τέσσερα παιδιά (νοσηλεύονται στο Παίδων «Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σημαντικά βελτιωμένη).

Από τους ενήλικες ασθενείς οι 11 είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων, υπάρχουν όμως και τρεις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους, ενώ, όλοι, σε κάθε περίπτωση, δίνουν μεγάλη μάχη για τη ζωή τους.

Αν σου άρεσε κάνε