Στους 76 οι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι

Στους 76 οι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:18 Δημιουργία 24/07/18, 20:08

Νέα αύξηση σημειώνει ο αριθμός των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τη χθεσινή φονική πυρκαγιά στο Μάτι Νέας Μάκρης, καθώς το απόγευμα της Τρίτης σε σπίτι επί της οδού Δημοκρατίας, οι οι άνδρες των ΕΜΑΚ δύο ακόμη σορούς.

Οι νεκροί είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Ωστόσο, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν ότι ακόμη και αυτός ο τραγικός απολογισμός είναι μετριοπαθής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατάλογος των θυμάτων, που πλέον ανέρχεται στους 76 νεκρούς, θα αυξηθεί, για τρεις λόγους:

  • Πρώτον, υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη: Από τα 1.500 περίπου σπίτια έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450.
  • Δεύτερον στην περιοχή υπάρχουν αδήλωτοι αλλοδαποί.
  • Τρίτον, οι αγνοούμενοι ανέρχονται επισήμως σε 25, ενώ κάποιοι μιλούν και για 50, άλλοι για τριψήφιο αριθμό. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει έγκαιρα η ταυτοποίηση των αγνοούμενων για να διαπιστωθεί αν είναι ανάμεσα στα θύματα ή αν έχουν διασωθεί και δεν έχουν καταγραφεί ή, τέλος, αν παραμένουν αγνοούμενοι, γεγονός που αυξάνει τους φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος εγκαίρως μίλησε για τριψήφιο αριθμό θυμάτων, ανέφερε στο ΣΚΑΪ: «Πιστεύω ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 100 ή θα υπερβούν και λίγο αυτόν τον αριθμό» επικαλούμενος τους αγνοούμενους.

Τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή οι σημαντικότερες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

i. στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ

ii. στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Α/Φ .

iii. στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π. iv. στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο και 1 Ε/Π

v. στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανιών στη θέση Κακόπετρα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 2 Ε/Π.

vi. στην περιοχή Λάρυμνα. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και 1 Ε/Π.




Αν σου άρεσε κάνε