Καίγεται όλη η χώρα!

Καίγεται όλη η χώρα!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:03 Δημιουργία 24/07/18, 08:29

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη τη χώρα, όπου πύρινα μέτωπα μαίνονται, με τις εικόνες που φτάνουν από τις πληγέντες περιοχές, να μαρτυρούν μία καμένη γη.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, πλήρως ενεργά παραμένουν τα τρία μεγάλα μέτωπα στην Κινέτα, στο Νέο Βουτζά και στα Χανιά.

Την ίδια ώρα, μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Κάλαμο, Φθιώτιδα και Κόρινθο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Κινέτα επιχειρούν 74 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και τέσσερα στρατιωτικά οχήματα.

Στον Νέο Βουτζά και το Μάτι, επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και 6 οχήματα του δήμου.

Στο μέτωπο του Καλάμου, βρίσκονται 16 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 12 εθελοντές και 8 οχήματα του δήμου που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στην Κόρινθο, ενεργά είναι τα μέτωπα στο Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους, στο Ζεμενό του δήμου Κιάτου και στα Ίσθμια του δήμου Λουτρακίου.

Στο Σουσάκι επιχειρούν 25 άντρες με 10 οχήματα, ενώ ήδη η πυρκαγιά έχει κάψει σπίτια και 20 άτομα τμήμα πεζοπόρο. Στο Ζεμενό ξεκίνησαν εδώ και λίγη ώρα να επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ στα Ίσθμια βρίσκονται αυτήν την ώρα 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Στα Χανιά, οι φλόγες από την πυρκαγιά στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά είναι ορατές από περιοχές των Χανίων, όπως η Χαλέπα και ο Προφήτης Ηλίας.

Γύρω στις 2.30 π.μ. αναζωπυρώθηκε η φωτιά, στα βουνά ανάμεσα σε Κακόπετρο και Μεσαύλια, καθώς στην περιοχή άρχισαν να πνέουν νότιοι άνεμοι με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης οι φλόγες μάλιστα είχαν πλησιάσει επικίνδυνα στην τοποθεσία Καλάμι κοντά στα Δελιανά.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 27 οχήματα και 60 πυροσβέστες, καθώς ένα πεζοπόρο τμήμα.

Αν σου άρεσε κάνε