Τουλάχιστον 2 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική

Τουλάχιστον 2 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 00:12 Δημιουργία 23/07/18, 23:52

Τουλάχιστον 2 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Την ύπαρξη δύο νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής, επιβεβαίωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, γνωστοποίησε ότι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο τραυματίες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.

Οι σοροί των δύο ατόμων μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 25 είναι μέχρι στιγμής οι εγκαυματίες που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, στο ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο. Από τους τραυματίες οι 6 είναι σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που πρόσκεινται στο υπουργείο Υγείας.

Περίπου στις 23:30 ένα 14χρονο κορίτσι εντοπίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή στο Μάτι και 6 Γάλλοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν βγει σε μικρό όρμο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Εντοπίστηκαν οι 10 Δανοί τουρίστες

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός για 10 Δανούς τουρίστες, που αγνοούνταν και ξεκίνησε επιχείρηση με πλωτά μέσα του λιμενικού και ελικόπτερο.

Οι τουρίστες, πάνω στον πανικό τους, μπήκαν σε βάρκα στο Μάτι και απομακρύνθηκαν από την ακτή για να σωθούν από τις φλόγες. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, καθώς εντοπίστηκαν σώοι.

Οι 5 από αυτούς διασώθηκαν καθώς μέλος του πλοίου Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν. Το πλοίο αμέσως έκοψε ταχύτητα και κατάβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε, τους ανέβασε στο πλοίο και περιμένει έξω από το λιμάνι, εντολές από το Λιμενικό για το αν θα τους παραδώσει σε σκάφος του ΛΣ ή αν θα δέσει στη Ραφήνα και ακολούθως θα τους αποβιβάσει.

Εκπρόσωπος πυροσβεστικής: 6 τραυματίες με εγκαύματα

Η εκπρόσωπος του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής που έκανε ενημέρωση λίγο πριν τις 21:30 δεν μίλησε για νεκρούς και έκανε λόγο για 6 τραυματίες από εγκαύματα. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η χώρα μας υπέβαλε αίτημα για διεθνή συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η μία από τους τραυματίες νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στον Ευαγγελισμό, ενώ η κόρη της μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου. Τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Αν σου άρεσε κάνε