«Έφοδος» Ρουβίκωνα έφερε... κυβερνητικό παραλήρημα!

«Έφοδος» Ρουβίκωνα έφερε... κυβερνητικό παραλήρημα!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:48 Δημιουργία 27/06/18, 14:46

Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα απαντά με τη ρητορική των «ακροδεξιών στοιχείων» σε κάθε επίθεση εις βάρος στελεχών της, ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει την ευθύνη για την πρωινή «έφοδο» στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη.

«Σήμερα το πρωί στις 9:45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10, στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές», αναφέρει η Οργάνωση σε ανάρτησή του σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η παραδοχή Ρουβίκωνα έπεσε σαν «βόμβα» στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τα σενάρια περί «σχεδίου αποστασίας» δίνουν και παίρνουν, μετά και την αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση του τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Κατσίκης σχολιάζοντας την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του, δήλωσε πως είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα ότι θα κινδύνευε η ζωή του, αν δεν ψήφιζε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Ο πανικός... στην Αριστερά είναι έκδηλος και η ανατροπή με την ομολογία του Ρουβίκωνα μεγάλη, δεδομένης της παρέμβασης του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος αποδίδοντας την επίθεση σε ακροδεξιά στοιχεία, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να τα απομονώσουν πλήρως, καθώς επιχειρούν να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση και ψήφο των βουλευτών.

Όσον αφορά το περιστατικό, λίγο πριν τις 10 το πρωί τρεις κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του κ. Κατσίκη στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, οι συνεργάτες του βουλευτή πρόλαβαν και αντέδρασαν άμεσα, με συνέπεια να τους αποτρέψουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο από τους εισβολείς ήταν άνδρες και το τρίτο πρόσωπο ήταν κοπέλα.

«Θα συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση»

«Δεν κατάφεραν την εισβολή χάρη στις ψύχραιμες αντιδράσεις των συνεργατών μου που αντιλήφθηκαν ότι ήταν κακοποιά στοιχεία από τα καλυμμένα στοιχεία των δύο κυρίων αλλά και το καμουφλάζ της κοπέλας που χτύπησε το κουδούνι φορώντας γυαλιά και καπέλο. Όταν άνοιξε η πόρτα, η κυρία έκανε νεύμα στους δύο άλλους που είχαν ανέβει στον επάνω όροφο να μπουν στο γραφείο. Τότε ένας συνεργάτης μου έδρασε άμεσα και έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα», τόνισε στο μεταξύ ο κ. Κατσίκης, περιγράφοντας το περιστατικό.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο ίδιος σημείωσε πως το γεγονός «παραπέμπει ίσως σε τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς αμέσως είχαμε παρουσία αστυνομικής δύναμης».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσίκη, η απόπειρα εισβολής στο γραφείο του συνδέεται «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας», καθώς ο ίδιος δεχόταν «απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής» του αναφορικά με «την ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης», στην περίπτωση που δεν την υπερψήφιζε.

Πάντως, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση και θα υπηρετώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», προσθέτοντας ότι «το ότι είμαι υποψήφιος να φύγω το ακούω από εσάς».

Αν σου άρεσε κάνε