Μεγάλα προβλήματα στη Χαλκιδική από τη «Νεφέλη»

Μεγάλα προβλήματα στη Χαλκιδική από τη «Νεφέλη»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:38 Δημιουργία 26/06/18, 20:34

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Στην Χαλκιδική δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, στον Βόλο η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει αρκετούς πολίτες από τα οχήματά τους, ενώ στην Κατερίνη όπως και σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι ακόμα και στις κεντρικές οδούς.

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Χαλκιδική και η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία.

Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος βρίσκεται από την πρώτη ώρα στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πλημμύρισαν σπίτια στον Βόλο

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Υπολογίζεται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης των δυο ατόμων, καθώς το νερό είχε φτάσει ως την πόρτα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε σώο από το αυτοκίνητο.

Με δυσκολία η κίνηση στον παραλιακό δρόμο της Λάρισας

Ο Δήμος Αγιάς στην Λάρισα είναι ακόμα ένα δήμος που ταλαιπωρείται πολύ από την κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος τόνισε πως ο όγκος του νερού τις τελευταίες ώρες είναι μεγάλος, δημιουργώντας προβλήματα στον παραλιακό δρόμο.

Όπως σημείωσε ο κ. Λέτσιος, τα μηχανήματα του δήμου αυτή την ώρα επιχειρούν ώστε να ανοίξουν διόδους και να περιορίσουν τα νερά των ρεμάτων, όμως η ποσότητα του νερού είναι μεγάλη.

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημίες σε νεκροταφείο στην Τρίπολη

Ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές στο νεκροταφείο Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη.

Από τον δυνατό αέρα έσπασαν μάρμαρα και βάζα στα μνήματα και λίγη ώρα μετά άνθρωποι του Δήμου Τριπόλεως έκαναν καταγραφή των ζημιών για να αποκατασταθούν.

Αν σου άρεσε κάνε