Σύσκεψη της ΠΟΑΣΥ για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών

Σύσκεψη της ΠΟΑΣΥ για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:08 Δημιουργία 19/06/18, 21:03

Η βία και οι συχνές επιθέσεις εναντίον ανδρών της αστυνομίας, ήταν το κεντρικό θέμα ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Η σύσκεψη είχε προαναγγελθεί μετά την επίθεση στο λεωφορείο της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Κατά τη συζήτηση, όλες οι πλευρές τοποθετήθηκαν και συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η απόφαση των συνδικαλιστών ήταν να δημιουργηθεί μια διακομματική επιτροπή στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας, όπου θα τεθούν όλα τα σχετικά ζητήματα.

Ο κ. Αναγνωστάκης, κατά την παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ωστόσο και τις αντικειμενικές αδυναμίες που υπάρχουν. «Είναι άδικο να δέχεται διαρκώς επιθέσεις η κυβέρνηση, καθώς γίνονται συνεχώς βήματα» σχολίασε, μάλιστα.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι στην αντεγκληματική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση, καθώς είναι διαφορετική η ιδεολογία του κάθε κόμματος.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτήθηκε ποια είναι τα όρια άμυνας των αστυνομικών και ζήτησε αλλαγές στους νόμους για την κουκούλα και το άσυλο.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ενώ αξίωσε τη μετατροπή του αδικήματος της μολότοφ σε κακούργημα.

Αν σου άρεσε κάνε