Στον εισαγγελέα την Τρίτη τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα την Τρίτη τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:37 Δημιουργία 11/06/18, 18:31

Το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα που επιχείρησαν να εισβάλουν το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για την έκδοση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι αντιεξουσιαστές κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για: διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του υπουργείου, όπου πέταξαν τρικάκια για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο, όταν ένας τα κατάφερε, αλλά όλοι συνελήφθησαν από τη φρουρά.

Σημειώνεται μετά τη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις, αναρτήθηκε κείμενο - πρόσκληση στο Indymedia για συγκέντρωση αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή και τη δίκη 12 άλλων μελών του Ρουβίκωνα, από παλαιότερες ενέργειες.

Αν σου άρεσε κάνε