Πανελλαδικές: Στην Άλγεβρα εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές: Στην Άλγεβρα εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:09 Δημιουργία 09/06/18, 11:14

Στην Άλγεβρα εξετάστηκαν σήμερα στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις έκαναν πρεμιέρα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη (7/9) με το μάθημα της Έκθεσης.

Φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 ανέρχονται στις 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

Τα θέματα είναι σαφώς μεγαλύτερης δυσκολίας σε σύγκριση με προηγούμενα έτη και οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης. Αν και τα θέματα της θεωρίας είναι βατά, τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρονται σε επίλυση ασκήσεων είναι σχετικά απαιτητικά και ως προς το επίπεδο των μαθηματικών γνώσεων και ως προς τις πράξεις που χρειάζονται για την επίλυσή τους. Συγκεκριμένα, τα τελευταία ερωτήματα των θεμάτων Γ και Δ τα οποία αντιστοιχούσαν στο 20% του συνολικού βαθμού κρίνονται ιδιαίτερα δύσκολα με βάση την διδακτέα ύλη των μαθηματικών στα ΕΠΑΛ.

Η αυξημένη δυσκολία στα θέματα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ είναι αναμενόμενη, καθώς πλέον διαγωνίζονται για το 5% των θέσεων στα Πανεπιστήμια και για το 10% των θέσεων εισακτέων στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Αν σου άρεσε κάνε