Νεκρή 13χρονη από πυροβολισμούς στην Άμφισσα

Νεκρή 13χρονη από πυροβολισμούς στην Άμφισσα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:45 Δημιουργία 05/06/18, 08:32

Νεκρή από πυροβολισμούς έπεσε μία 13χρονη Ρομά στην Άμφισσα από πυροβολισμούς του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού εναντίον επίδοξων διαρρηκτών.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει και αναζητείται. Πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία της πόλης. Όταν αντιλήφθηκε μια ομάδα τσιγγάνων να έχουν διαρρήξει το σπίτι του, τους καταδίωξε πυροβολώντας εναντίον τους με κυνηγετική καραμπίνα. Όμως, τα σκάγια τραυμάτισαν θανάσιμα το κορίτσι που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρισκόταν σε κοντινό σημείο.

Η σορός της άτυχης 13χρονης Ρομά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροτομή, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό ότι ήταν νεκρή, στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του ΚΤΕΟ ξέσπασε αναταραχή. Οι ένοικοί του έχουν βγει στους δρόμους, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν συγκεντρωθεί και στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Σύμφωνα πληροφορίες από τοπικά sites, ρομά ως αντίποινα έσπασαν το κατάστημα του επιχειρηματία και έκαψαν το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο φερόμενος ως δράστης διαπληκτίστηκε με κάποιους τσιγγάνους όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους πηγαίνοντας προς τον στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Αφού συνεπλάκη μαζί τους, πυροβόλησε με την καραμπίνα.

Οι κάτοικοι της πόλης προγραμματίζουν συγκέντρωση στη μνήμη του κοριτσιού σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας.

Αν σου άρεσε κάνε