Πετρούπολη: Σε κατ' οίκον περιορισμό η 19χρονη παιδοκτόνος

Πετρούπολη: Σε κατ' οίκον περιορισμό η 19χρονη παιδοκτόνος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:58 Δημιουργία 17/05/18, 19:54

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε η 19χρονη μητέρα του βρέφους μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή της.

Ο δικαστικός λειτουργός είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, σε αντίθεση με τον Εισαγγελέα που έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Τη διαφωνία που προέκυψε, καλείται να λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι τότε, η 19χρονη θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αντιθέτως, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση της 52χρονης μητέρας της.

Τι ισχυρίστηκε η 19χρονη κατηγορούμενη
Κατά την απολογία της, η 19χρονη προσπάθησε να εξηγήσει πώς έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το νεογέννητο βρέφος και στην συνέχεια να το δώσει στη μητέρα της για να το πετάξει στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη κατηγορούμενη φέρεται να ισχυρίζεται ότι όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της στον 7ο μήνα της κύησης, πάγωσε και πανικοβλήθηκε. Φοβόταν πώς θα την αντιμετώπιζαν οι συμμαθητές της στο σχολείο αλλά και η οικογένειά τους.

Γνώριζε ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορούσε να κάνει έκτρωση, αλλά διακοπή κύησης με κανονικό τοκετό. Οι σκέψεις αυτές όμως της προκάλεσαν περισσότερο πανικό, γι’ αυτό και φρόντιζε να καμπουριάζει για να μη φαίνεται η κοιλιά της , ενώ όταν ήταν στο σπίτι κλεινόταν στο δωμάτιό της χωρίς να πει λέξη σε κανέναν.

Όπως φέρεται να ισχυρίζεται, πάγωνε στη σκέψη να βρει το κουράγιο να κάνει ολόκληρο τοκετό μόνη της.

Αν σου άρεσε κάνε