Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο στον πεσόντα χειριστή του Canadair, Χρήστο Μουλά

Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο στον πεσόντα χειριστή του Canadair, Χρήστο Μουλά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:26 Δημιουργία 28/07/23, 15:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά, χειριστή του μοιραίου Canadair, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο μαζί με τον 27χρονο συνάδελφό του, Περικλή Στεφανίδη.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, η σύζυγός του, έγκυος τριών μηνών, αλλά και η αδελφή του, που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τον πρόωρο χαμό του. Στην εξόδιο ακολουθία, παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το φέρετρο του 34χρονου, τυλιγμένο με την γαλανόλευκη, έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, στη γενέτειρά του, το Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, όπου μεγάλωσε ο ίδιος και ζουν οι γονείς και η αδελφή του λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

Παρόντες ήταν και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τιμές απέδωσαν τα τιμητικά αγήματα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η κυρία Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.ά.

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη θα δοθούν τα ονόματα των δύο πιλότων σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχωρίου.

Όλοι όσοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο πιλότο, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία και το χαρακτήρα του αντιπτεράρχου πλέον, Χρήστου Μουλά.

Αν σου άρεσε κάνε