Εφιάλτης στη Νέα Αγχίαλο από τις εκρήξεις πυρομαχικών - Εκκενώσεις οικισμών με φουσκωτά

Εφιάλτης στη Νέα Αγχίαλο από τις εκρήξεις πυρομαχικών - Εκκενώσεις οικισμών με φουσκωτά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:58 Δημιουργία 27/07/23, 19:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αληθινό εφιάλτη ζουν οι κάτοικοι των οικισμών Αγίου Γεωργίου, Χρυσής Ακτής, Μαράθου και Κριθαριάς στη Νέα Αγχίαλο, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα να εκκενώσουν μετά και τις ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών που ανήκει στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με την οδική μετακίνηση να είναι σχεδόν αδύνατη οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται δια θαλάσσης.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου είναι αποπνικτική από τον συνδυασμό ζέστης και πυκνού καπνού. Στην περιοχή επικρατεί κομφούζιο με τους οδηγούς να μην ξέρουν προς τα πού να κατευθυνθούν.

Οι εκρήξεις

«Ακούμε τις εκρήξεις, τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στον Βόλο» τονίζουν κάτοικοι της περιοχής. Παράλληλα, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων βρίσκεται στην Νέα Αγχίαλο με το φουσκωτό σκάφος αναμένοντας περεταίρω οδηγίες εκκένωσης.

Έναν ηλικιωμένο με αναπνευστικά προβλήματα μετέφερε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Ν. Αγχίαλο στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα άτομο που είναι κατάκοιτο, αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα και, επειδή φοβήθηκε μην πάρει φωτιά το σπίτι του, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τραυματισμός ή άλλο πρόβλημα από την περιοχή των Μικροθηβών, όπου ακούστηκαν οι εκρήξεις, δεν έχει αναφερθεί στο ΕΚΑΒ.

Ο δήμος Βόλου λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στη Νέα Αγχίαλο διατηρεί ανοιχτό τον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίον του Άρεως για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση των οικισμών.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

Αν σου άρεσε κάνε