Στη γη του Κιλκίς αναπαύεται η σορός του πιλότου Περικλή Στεφανίδη που έπεσε στην Κάρυστο

Στη γη του Κιλκίς αναπαύεται η σορός του πιλότου Περικλή Στεφανίδη που έπεσε στην Κάρυστο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:40 Δημιουργία 27/07/23, 19:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με τις δέουσες τιμές οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, συγκυβερνήτης του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, συγγενών και φίλων του πιλότου, ο οποίος έπεσε ηρωικά στο καθήκον.

«Η οικογένεια σου, η οποία με περίσσευμα ψυχής σε στήριξε στο δύσκολο έργο σου, καμαρώνοντας την άξια πορεία σου, χάνει ξαφνικά ένα εκλεκτό τέκνο. Προχθές, 25 Ιουλίου 2023 πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην αθανασία... Η παρτίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων που θυσιάστηκαν για να αποκτήσει και να διατηρήσει την ακεραιότητα της» τόνισε μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της Μοίρας, στην οποία υπηρετούσε ο εικοσιεπτάχρονος ανθυποσμηναγός.

Συντετριμμένοι οι στενοί συγγενείς, οι γονείς Σπύρος και Δέσποινα, ο αδελφός του Παναγιώτης, τον αποχαιρέτισαν μαζί με φίλους και συναδέλφους.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην υπουργός, αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτριος Νατσιός, κ.α.

Εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΣ 'Αγγελος Χουδελούδης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κ.α.

Η σορός του κατ' απονομήν αντιπτέραρχου σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία, συνοδεία του πένθιμου εμβατηρίου της στρατιωτικής μπάντας, εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων: "Αθάνατος" .

Τιμές απέδωσε άγημα της πολεμικής αεροπορίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί αύριο Παρασκευή στις 11:00 , στην κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά στα Χανιά στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου.

Αν σου άρεσε κάνε