Η πύρινη κόλαση σε Ρόδο και Κέρκυρα «έδιωξε» χιλιάδες τουρίστες από τα δύο νησιά

Η πύρινη κόλαση σε Ρόδο και Κέρκυρα «έδιωξε» χιλιάδες τουρίστες από τα δύο νησιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:38 Δημιουργία 24/07/23, 14:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι πυρκαγιές που έκαιγαν τη Δευτέρα σε Ρόδο και Κέρκυρα, δημιούργησαν κύμα φυγής των τουριστών από τα δύο δημοφιλή νησιά της χώρας και πόλο έλξης για ταξιδιώτες από κυρίως από τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Η πύρινη κόλαση ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν μαζικά ξενοδοχεία και θέρετρα των δύο νησιών, κατακλύζοντας τα αεροδρόμιά τους.

Οι πυρκαγιές που μαίνονταν από την Τετάρτη στη Ρόδο προκάλεσαν την απομάκρυνση 19.000 ανθρώπων από τα φλεγόμενα σημεία του νησιού των Ιπποτών και στην Κέρκυρα εκκενώθηκε παραλία που βρίσκεται πολύ κοντά στο πύρινο μέτωπο

Ειδικότερα στη Ρόδο, οι τουρίστες πέρασαν τη νύχτα στον όροφο του αεροδρομίου, περιμένοντας τις πτήσεις επαναπατρισμού.

Από χθες, Κυριακή έως και τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας έχουν αναχωρήσει με αεροσκάφη που ήρθαν άδεια προκειμένου να παραλάβουν επιβάτες περίπου 1.489 άτομα, με προορισμούς κυρίως την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. «Ήταν δύσκολο στην παραλία με τον καπνό», δήλωσε ο Τζον Χόουπ, τουρίστας από το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Ακυρώσεις πτήσεων

Οι τουριστικοί πράκτορες Jet2, TUI και Corendon ακύρωσαν τις πτήσεις με προορισμό τη Ρόδο. Η βρετανική easyJet δήλωσε την Κυριακή ότι πραγματοποιεί επιπλέον δύο πτήσεις επαναπατρισμού τη Δευτέρα από τη Ρόδο προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, ενώ θα προσθέσει άλλη μία την Τρίτη.

Η Ryanair ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι πτήσεις της από και προς τη Ρόδο εκτελούνται κανονικά. Ο οικονομικός διευθυντής της Neil Sorahan δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα παρακολουθήσει την κατάσταση σήμερα Δευτέρα.

«Έχουμε πολλούς πελάτες εκεί που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε πίσω, οπότε θα συνεχίσουμε τις πτήσεις», δήλωσε.

Εκκενώσεις μέσω θαλάσσης έγιναν στην Κέρκυρα, όπου περίπου 59 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από μια παραλία την Κυριακή. Πλάνα από το νησί έδειχναν τον ορίζοντα να φλέγεται, από πυρκαγιές που έκαιγαν σε ορεινή περιοχή.

Στη Ρόδο, παραθεριστές δήλωσαν ότι περπάτησαν χιλιόμετρα μέσα στον καύσωνα για να φτάσουν σε ασφαλές σημείο. Οι πυρκαγιές άφησαν πίσω τους καμένα δέντρα και νεκρά ζώα κείτονταν στον δρόμο κοντά σε καμένα αυτοκίνητα, αναφέρει το Reuters.

Η Ελλάδα πλήττεται συχνά από πυρκαγιές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει σε πιο ακραίους καύσωνες σε όλη τη νότια Ευρώπη.

Οι θερμοκρασίες την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας και προβλέπεται ότι θα διατηρηθούν υψηλά και τις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από Imerisia.gr

Αν σου άρεσε κάνε