Επίδομα 534 ευρώ για τρεις μήνες σε εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Επίδομα 534 ευρώ για τρεις μήνες σε εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:35 Δημιουργία 24/07/23, 12:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη χορήγηση επιδόματος 534 ευρώ για χρονικό διάστημα τριών μηνών σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, οι οποίες αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των πυρκαγιών, ανακοίνωσε ο ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης,

Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαιρινή Ζώνη» τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24 και ερωτηθείς για τους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω πυρκαγιών ανάφερε τα εξής: «Έχουμε ήδη καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν δύναται να λειτουργήσουν όπως πριν, να μπαίνουν σε αναστολή έως και τρεις μήνες. Οι δε εργαζόμενοι θα λαμβάνουν σε αυτό το διάστημα 534 ευρώ τον μήνα ως έκτακτο επίδομα από το κράτος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω κανένας να ανησυχεί».

Για τις φωτιές στη Ρόδο, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα φτιαχτούν. Εγώ για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου έκλεισα ήδη διακοπές στη Ρόδο. Δεν θα αφήσουμε το νησί να πάθει πραγματική ζημιά. Θα πάμε όλοι φέτος στη Ρόδο για να δείξουμε ότι το νησί μας παραμένει πάρα πολύ όμορφο και το τουριστικό του προϊόν παραμένει πάρα πολύ ισχυρό».

Όσον αφορά το brand της Ρόδου είπε ότι έχει υποστεί ζημία αλλά υπήρξε μία γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης, όχι εύκολη, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με την αναγνώριση των ξένων, όχι των Ελλήνων. «Το πιο συγκινητικό σε όλη την υπόθεση είναι οι εκατοντάδες ανθρώπινες ιστορίες τουριστών στο διαδίκτυο, από Ροδίτες που άνοιξαν τα σπίτια τους, τους έδωσαν κατάλυμα, τους έδωσαν τρόφιμα και νερό. Να ξέρετε ότι η διάδοση αυτών των ιστοριών θα είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση της Ρόδου», τόνισε.

Για τη γενικότερη εικόνα των πυρκαγιών στη χώρα μας, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει, είναι μία συμφορά, μία καταστροφή. Είναι όμως μία καταστροφή, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί; Υπάρχει σήμερα χώρα -και ειδικά χώρα της Μεσογείου- που δεν έχει αυτήν τη στιγμή που μιλάμε μεγάλες πυρκαγιές; Φέτος, για πρώτη φορά έπιασαν φωτιά τα δάση στην Ελβετία και οι Ελβετοί δεν είχαν ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ζητάγανε από τους άλλους, γιατί δεν είχαν ποτέ πυρκαγιές. Στη νέα πραγματικότητα που ζούμε οι πυρκαγιές το καλοκαίρι θα είναι, δυστυχώς, μία αναπόφευκτη πραγματικότητα. Έχουμε τα περισσότερα εναέρια μέσα στην ιστορία μας, 30% περισσότερα λειτουργικά εναέρια μέσα από το 2019. Έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως κατά αναλογία πληθυσμού, δηλαδή για ένα κράτος 11 εκατομμυρίων έχουμε τον μεγαλύτερο αεροπορικό στόλο που υπάρχει και σε ελικόπτερα και σε αεροπλάνα. Έχουμε έμπειρα πληρώματα και μία έμπειρη πια Πυροσβεστική με ικανούς αξιωματικούς».

Τέλος, όσον αφορά την κατάρρευση της γέφυρα στην περιμετρική της Πάτρας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «το δυστύχημα συνέβη 12:20. Άρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαν σταματήσει οι εργασίες την ώρα που είχε διατάξει το κράτος, αλλά η εταιρεία μόνη της είχε αποφασίσει χωρίς την άδεια κανενός να συνεχίσει τις εργασίες. Διερευνά η Επιθεώρηση Εργασίας από χθες το γιατί και το πώς. Προφανώς και τα πρόστιμα θα μπουν και όλα τα προβλεπόμενα θα ακολουθηθούν. Δεν λέω ότι αυτό φέρνει πίσω στη ζωή τον συμπολίτη μας που πέθανε, ούτε ότι θα φτιάξει την υγεία του άλλου συμπολίτη μας που είναι σε πολύ βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά, δυστυχώς, εάν είχαν τηρήσει την υπουργική απόφαση που είχαμε εκδώσει, 12:00 η ώρα θα είχαν φύγει και αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί».

Αν σου άρεσε κάνε