Κικίλιας: Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Κικίλιας: Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 00:04 Δημιουργία 17/07/23, 23:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη σύλληψη δύο ανδρών ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι ανακριτικές διεργασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές.

«Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό», δήλωσε μεταξύ άλλων πριν λίγο αναφορικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακόμη ο κ. Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι πριν από λίγο ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης, δύο ανδρών , ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν, και ζημιές που έχουν υποστεί ήδη οι περιουσίες των ανθρώπων η καταγραφή θα είναι άμεση και οι αποζημιώσεις πολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

«Σήμερα είτε από αμέλεια είτε από εγκληματική αμέλεια είτε αποκλεισμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 4 σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια», σημείωσε και τόνισε ότι στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα. Ακόμη, επισήμανε ότι σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της Περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όπως δήλωσα ήδη επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες η κλιματική κρίση είναι εδώ και πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε», υπογράμμισε και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φωτιές.

«Θέλω να ευχαριστήσω, για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές, τους άντρες και τις γυναίκες της πολιτικής προστασίας, της ελληνικής αστυνομίας του λιμενικού σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά τους πολίτες που βοήθησαν. Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά, μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο», ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και την αυριανή ημέρα. «Θα ήθελα τέλος για σήμερα να απευθύνω ξανά έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή στην αυριανή ημέρα καθώς αυτή θα είναι εξίσου δύσκολη ημέρα με ακραία καιρικά φαινόμενα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας.

Αν σου άρεσε κάνε