Κικίλιας για καύσωνα: «Να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες»

Κικίλιας για καύσωνα: «Να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:18 Δημιουργία 11/07/23, 21:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του καύσωνα «Κλέωνα» που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες έκανε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα «Κλέων», με τον κ. Κικίλια να δηλώνει πως εκτός από τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες, οι Δήμοι και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Ο υπουργός τόνισε πως υπάρχει ανάγκη για προσοχή και προστασία των ευπαθών ομάδων και των ζώων συντροφιάς ενώ μίλησε και για ειδική μέριμνα σε σχέση με τους εργαζομένους. Παράλληλα, είπε ότι τις επόμενες ημέρες απαιτείται η μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων καθώς δεν επιτρέπονται, συμπεριφορές αμέλειας σε σχέση με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς.

«Αυτό το οποίο θα θέλαμε να ζητήσουμε είναι προσοχή και προστασία πρώτα απ’ όλα για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς και ειδική μέριμνα και για τους εργαζόμενους και για όλους τους πολίτες αυτές τις ημέρες που θα αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Μία ακόμα παράκληση, αυτό θα γίνεται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου πυροπροστασίας, τη μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων μας, δεν επιτρέπονται ειδικά αυτές τις ημέρες συμπεριφορές αμέλειας σε ότι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. Θα ήθελα να ζητήσω λοιπόν μιας που όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εναρμονισμένος για τις μέρες που έρχονται και οι πολίτες και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, όλοι οι φορείς να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, η οποία δεν είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας ούτε για τις μεσογειακές χώρες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε