Στο «κάδρο» της δικαιοσύνης 25 μη πολιτικά πρόσωπα για τη σύμβαση 717 του ΟΣΕ

Στο «κάδρο» της δικαιοσύνης 25 μη πολιτικά πρόσωπα για τη σύμβαση 717 του ΟΣΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:36 Δημιουργία 06/07/23, 19:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται από το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, 25 πρόσωπα που φέρονται να σχετίζονται με την πολύπαθη σύμβαση 717, που αφορούσε στο έργο σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στον Ελληνικό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μη πολιτικά πρόσωπα, που εργάστηκαν για την επίμαχη σύμβαση και φέρεται να έχουν ευθύνες για τη μη υλοποίηση Κλήσεις, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί κατάθεση έχουν ήδη λάβει επίσης, τα μέλη Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών.

Οι 25 ελεγχόμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ευρώ απάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά τη διαβίβαση της ογκωδέστατης δικογραφίας στη Βουλή για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην Υπουργών Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, που κλήθηκαν να διαχειριστούν και να παραδώσουν τη σύμβαση ψηφιοποίησης του σιδηροδρομικού έργου.

Αν σου άρεσε κάνε