Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ το μητρώο παρόχων του προγράμματος

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ το μητρώο παρόχων του προγράμματος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:17 Δημιουργία 23/06/23, 16:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, www.dypa.gov.gr.)το μητρώο παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2023-2024.

Η πλατφόρμα για ένταξη στο μητρώο παρόχων ανοίγει ξανά τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, στις 15:00.

Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική - Εργασία και ασφάλιση - Αποζημιώσεις και Παροχές - Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι και εφέτος προβλέπονται αυξημένες τιμές επιδότησης κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, αλλά, επιπλέον, για πρώτη φορά, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου και έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. 'Αννας της Β. Εύβοιας και στη Σάμο.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%.

Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

Αν σου άρεσε κάνε