Γιάννης Βογιατζής: Σίγησε η φωνή του ύμνου του Παναθηναϊκού

Γιάννης Βογιατζής: Σίγησε η φωνή του ύμνου του Παναθηναϊκού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:49 Δημιουργία 15/05/23, 13:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας η είδηση του θανάτου του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Γιάννης Βογιατζής δραστηριοποιήθηκε ως καλλιτέχνης σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου. Υπήρξε ένα από τα μεγάλα αστέρια του τραγουδιού κατά τη δεκαετία του 1960 με τεράστιες επιτυχίες και στον κινηματογράφο, κυρίως στα μιούζικαλ. Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.

Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο τραγουδιστής της Λεωφόρου

Ο Γιάννης Βογιατζής, γνωστός για τα πράσινα αισθήματά του, ήταν εκείνος που είχε ερμηνεύσει τον ύμνο του Παναθηναϊκού σε σύνθεση και στίχους του Γιώργου Μουζάκη. Το «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος» συνόδευσε την πορεία του Γιάννη Βογιατζή στο καλλιτεχνικό στερέωμα και τον ακολούθησε σταθερά μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με μία ανάρτηση στα social media αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός τον Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών το πρωί της Δευτέρας (15/5).

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Βογιατζή, η φωνή του οποίου θα μείνει για πάντα ζωντανή μέσα από τον ύμνο του συλλόγου μας. Αιωνία του η μνήμη», έγραψε σε μήνυμά του ο Παναθηναϊκός.

Αν σου άρεσε κάνε