Τζιτζικώστας: «Να προχωρήσει ταχύτερα η ανάπλαση της ΔΕΘ - Θα αλλάξει η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης»

Τζιτζικώστας: «Να προχωρήσει ταχύτερα η ανάπλαση της ΔΕΘ - Θα αλλάξει η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:13 Δημιουργία 03/05/23, 17:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την ανάγκη να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς η ανάπλαση της ΔΕΘ τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Θέλω να δω το project αυτό να προχωράει ταχύτερα και περιμένω από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να πιάσει κυριολεκτικά από την πρώτη μέρα το ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ από εκεί που το έχει αφήσει», είπε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

«Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζουμε απόλυτα το project και μάλιστα έχουμε διασφαλίσει πόρους από το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσουμε κάποια τμήματα στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εφαρμοστεί ένα μεικτό μοντέλο χρηματοδότησης, το μοντέλο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). «Είναι κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι, πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις διαχρονικά, θεσμοί και φορείς του τόπου. Οι μισοί πόροι θα μοχλευτούν από την ιδιωτική οικονομία και οι άλλοι μισοί θα είναι από δημόσια ταμεία και προγράμματα», εξήγησε, λέγοντας ότι οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και να υποστηρίξουμε ένα λειτουργικό μοντέλο που θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ταχύτερο δυνατό.

Συνολικό το όφελος

Τη βεβαιότητα ότι η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα εκτοξεύσει τη ΔΕΘ ως θεσμό, θα αναβαθμίσει τις υποδομές της, θα την καταστήσει και πάλι ανταγωνιστική σε σχέση με χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα είναι ο πιο σύγχρονος εκθεσιακός χώρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν είναι όμως μόνο η πτυχή της έκθεσης, είναι και η πτυχή της πόλης. Η αναβάθμιση της ΔΕΘ και η ανάπλασή της θα αλλάξει ουσιαστικά την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό φυσικά και με έργα όπως το παραλιακό μέτωπο και η ανάπλαση που τρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και με το γεγονός ότι θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με πάρκο ανοιχτό στους πολίτες στο κέντρο της πόλης. Άρα λοιπόν αντιλαμβάνεστε ότι η αναβάθμιση αυτή και η ανάπλαση δεν είναι ένα έργο που αφορά τη ΔΕΘ. Αφορά όλους μας», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αν σου άρεσε κάνε