Πέθανε στα 94 του ο εκδότης και κατασκευαστής Γιώργος Μπόμπολας

Πέθανε στα 94 του ο εκδότης και κατασκευαστής Γιώργος Μπόμπολας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:40 Δημιουργία 11/04/23, 11:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο εκδότης και κατασκευαστής Γεώργιος Μπόμπολας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ιασώ πριν από περίπου 2 ώρες, όπου νοσηλευόταν έπειτα από χτύπημα στο πόδι που είχε προκληθεί από πτώση πριν από μία εβδομάδα.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά την οποία νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου από την οποία εξήλθε σήμερα, οπότε και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο.

Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1929 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ.

Αριστούχος της Ιωνιδείου και αργότερα του Πολυτεχνείου, ίδρυσε το 1977 την κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ ανοίγοντας νέους, προσοδοφόρους δρόμους στο αργοκίνητο και κλειστό σύστημα των δημόσιων προμηθειών. Ασχολήθηκε με τις εργολαβίες, ενώ επεκτάθηκε και στον κλάδο των ΜΜΕ.

Το 1981 δημιούργησε την πρωτοποριακή για την εποχή πολύχρωμη εφημερίδα ταμπλόιντ «Εθνος», που συνδέθηκε με το τότε ορμητικό ρεύμα της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλαξε το προφίλ του μέχρι τότε παραδοσιακού εκδότη. Οκτώ χρόνια αργότερα ακολούθησε η ανάληψη, μαζί με άλλους παραδοσιακούς εκδότες, της για πρώτη φορά προσωρινής άδειας για τη λειτουργία ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός ιδιωτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας με την ονομασία MEGA, εξέπεμψε το σήμα του στις οθόνες της επικράτειας στα τέλη του 1989.

Αν σου άρεσε κάνε