Με αναβαθμισμένα πρωτόκολλα ασφαλείας η επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων

Με αναβαθμισμένα πρωτόκολλα ασφαλείας η επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:15 Δημιουργία 03/04/23, 13:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις ράγες μπήκαν και πάλι σήμερα, έναν μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι αμαξοστοιχίες της Hellenic Train με προορισμό την Καλαμπάκα και την Θεσσαλονίκη.

Στο πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882, που αναχώρησε από το σταθμό Λαρίσης στις 08:28 για την Καλαμπάκα, ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic train θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

Ο υπουργός Επικρατείας ταξίδεψε μέχρι την Οινόη, λόγω του ότι θα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα για να ταξιδεύσει στη Γαλλία, όπου με πρωτοβουλία και του πρωθυπουργού, θα έχει συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους και το γαλλικό Υπουργείο Μεταφορών. Εμφανώς συγκινημένος, με δάκρυα στα μάτια, ήταν ο κ. Τερεζάκης ξεκινώντας η αμαξοστοιχία το δρομολόγιο για Καλαμπάκα.

Ο κ. Τερεζάκης και τα στελέχη της Hellenic train αποβιβάστηκαν στο Λιανοκλάδι, όπου και θα περιμένουν την αμαξοστοιχία IC για να συνεχίσουν το ταξίδι μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία προς Καλαμπάκα μεταφέρει 200 επιβάτες. Το δεύτερο δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC52 Αθήνα - Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 10:28, ενώ από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC55 αναχώρησε 10:08. Έχουν κοπεί 85 εισιτήρια και υπολογίζεται πως θα κάνει περίπου 5,5 ώρες (από 4), λόγω της μειωμένης ταχύτητας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου. Σημειώνεται πως από Καλαμπάκα με προορισμό την Αθήνα η αμαξοστοιχία 887 αναμένεται να αναχωρήσει στισ 16:45. Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του δικτύου με όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα. Μειωμένα δρομολόγια, χαμηλές ταχύτητες/ μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δυο σταθμάρχες ανά σταθμό, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Παππάς: «Επικοινωνιακό σόου η επανεκκίνηση»

«Ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων δεν συμβαδίζει με τις εξαγγελίες», υπογραμμίζει, σε δήκωσή του, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

«Ο κ. Γεραπετρίτης επιβιβάστηκε σε τρένο που πάει μέχρι την Καλαμπάκα, αλλά αποβιβάστηκε ακριβώς έξω από την Αθήνα. Δρομολόγια που εξαγγέλθηκαν, όπως του προαστιακού από Θεσσαλονίκη για Λάρισα αλλά και αυτά από Αθήνα για Κιάτο, δεν πραγματοποιούνται. Σταθμοί παραμένουν κλειστοί διότι δεν επαρκούν σταθμάρχες και κλειδούχοι», σημειώνει ο κ. Παππάς και προσθέτει: «Τι κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ένα επικοινωνιακό σόου που προσβάλλει τους πολίτες».

«Και ενώ έχει αφήσει τον σιδηρόδρομο σε εγκατάλειψη, συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης», καταλήγει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε