Καιρός: Χειμωνιάτικη Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Χειμωνιάτικη Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 22:24 Δημιουργία 27/03/23, 22:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τρίτη (27/3), θυμίζοντας πρόσκαιρα χειμώνα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και με χιόνια, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr ο καιρός θα έχει κύρια χαρακτηριστικά την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, τους ενισχυμένους ανέμους ακόμη και σε ηπειρωτικές περιοχές αλλά και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα γίνει αισθητή από την Τρίτη 28/3.

Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες πέφτουν τα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Πελοποννήσου), στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες συνοδεύονται από χαλάζι.

Από το πρωί της Τρίτης (28/3) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο την Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία και το Αιγαίο ενώ προς το βράδυ θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Στα ορεινά της Πίνδου και της Μακεδονίας, άνω των 1000 μέτρων, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 27/3 έως το πρωί της Τρίτης 28/03. Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 28/3, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ανατολικά της Θεσσαλίας και Στερεάς έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 800 μέτρων.

Οι άνεμοι αναμένεται να είναι ενισχυμένοι τόσο στα πελάγη όπου την Τρίτη 28/03 θα φτάσουν τα 7 έως 8 μποφόρ όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές όπου κατά τόπους θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ. Ιδιαιτέρα για την πόλης της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 28/03 αναμένεται πολύ ενισχυμένος βαρδάρης που κατά διαστήματα θα φτάνει τα 6 μποφόρ με ιδιαίτερα ισχυρές ριπές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, πτωτικά θα κυμανθεί ο υδράργυρος «ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και τους βοριάδες να σαρώνουν Ιόνιο και Αιγαίο».

Αν σου άρεσε κάνε