Τέμπη: Ο εφέτης ανακριτής έστειλε κλήσεις για απολογία στους τρεις κατηγορούμενους

Τέμπη: Ο εφέτης ανακριτής έστειλε κλήσεις για απολογία στους τρεις κατηγορούμενους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:57 Δημιουργία 14/03/23, 13:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τις κλήσεις για απολογία στους τρεις μέχρι τώρα κατηγορούμενους, έστειλε ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, συνεχίζοντας τις έρευνες για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή πιθανότατα σήμερα ή το αργότερο αύριο, ώστε να απολογηθούν εκ νέου, καθώς οι δικαστικές αρχές φαίνεται πως επιχειρούν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση και να αναζητηθούν όλες οι ευθύνες.

Πρόκειται για κίνηση που αφορά τις νέες αρμοδιότητες του νέου ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες σε όλα τα επίπεδα για την αναζήτηση όσων προσώπων εμπλέκονται στο δυστύχημα. Στο γραφείο του ανακριτή υπάρχει από χθες η ογκωδέστατη δικογραφία την οποία και μελετά, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση πολύπλοκη και με πολλές παραμέτρους, τόσο για αίτια του δυστυχήματος όσο και την εμπλοκή προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση την εξέλιξη της έρευνας, είναι πιθανό να απολογηθεί και πάλι ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης που κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ενώ είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν και άλλες διώξεις σε άλλα πρόσωπα.

Αν σου άρεσε κάνε