Ο Ντογιάκος ζήτησε από τον ΟΣΕ τους φακέλους των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της 15ετίας

Ο Ντογιάκος ζήτησε από τον ΟΣΕ τους φακέλους των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της 15ετίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:01 Δημιουργία 13/03/23, 15:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνουν και πάλι οι φάκελοι με τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν προκειμένου να καταδειχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι προσήκουσες καθώς και αν υπάρχουν τυχόν άλλοι ποινικά υπόλογοι από εκείνους που ενδεχομένως διώχθηκαν ή καταδικάστηκαν.

Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από τον διοικητή του ΟΣΕ να του διαβιβάσει όλους τους φακέλους για τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία 15ετία σε όλο το δίκτυο.

Στο σχετικό έγγραφό του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας αναφέρει πως ο Οργανισμός υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Ήδη με προηγούμενη παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά το φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε το 2017 και για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος και κρίθηκε αθώος.

Αν σου άρεσε κάνε