Τέμπη: Κενά, αντιφάσεις, ερωτήματα και νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών

Τέμπη: Κενά, αντιφάσεις, ερωτήματα και νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:10 Δημιουργία 08/03/23, 19:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε πλήρη εξέλιξη και προς πολλές κατευθύνσεις βρίσκεται η έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στο πολυαίμακτο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών την προηγούμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών για την τραγωδία, μετά την απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας. Συγκεκριμένα, ο επιθεωρητής του σταθμού Λάρισας, ο οποίος επέλεξε και τοποθέτησε στην επίμαχη βάρδια τον 59χρονο σταθμάρχη, κλήθηκε ξανά σήμερα, Τετάρτη, από την ανακρίτρια.

Η έρευνα της ανακρίτριας είναι αρκετά λεπτομερής, ωστόσο ο επιθεωρητής άφησε πολλά κενά στα στοιχεία που προσκόμισε και κλήθηκε ξανά για να καταθέσει, ενώ κανονικά σήμερα θα απολογούταν ο δεύτερος σταθμάρχης.

Τα κενά έχουν να κάνουν με τις βάρδιες και το ποιος τελικά ήταν ή δεν ήταν στον σταθμό το μοιραίο βράδυ. Παρουσιάστηκαν δύο διαφορετικά προγράμματα βαρδιών για εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με το ένα πρόγραμμα, ο ένας εκ των δύο εργαζομένων, ο υπεύθυνος προγράμματος δεν πήγε καθόλου στη βάρδια, ενώ σύμφωνα με το δεύτερο πρόγραμμα, ο υπάλληλος πήγε κανονικά στη βάρδιά του και σχόλασε πριν τις 11 το βράδυ, επομένως ο 59χρονος σταθμάρχης έμεινε μόνος του την ώρα του τραγικού δυστυχήματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες καταθέσεις, ενώ τα νέα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην τραγωδία ενδέχεται να κληθούν ακόμη και σήμερα για ανωμοτί κατάθεση.

Σύγκλιση της ολομέλειας Εφετών Λάρισας

Σημειώνεται πως την Παρασκευή το πρωί θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών.

Τη σύγκλιση της Ολομέλειας των 21 Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να αναβαθμιστεί ποινικά.

Μέχρι τότε πάντως η δικαστική λειτουργός συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες της και τη συγκέντρωση στοιχείων ενώ κατά πληροφορίες έχουν ήδη μπει στο κάδρο τρία ακόμα πρόσωπα που τις επόμενες μέρες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Αν σου άρεσε κάνε