Στους 56 οι ταυτοποιημένοι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Στους 56 οι ταυτοποιημένοι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:48 Δημιουργία 08/03/23, 17:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στους 56 έφτασαν πλέον οι ταυτοποιημένοι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, το βράδυ της περασμένης 28 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας «Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων».

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα».

Σχετικά με το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού (Σύρου), ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

Αν σου άρεσε κάνε