Αιφνιδιαστική έφοδος στελεχών της ΡΑΣ στα γραφεία του ΟΣΕ - Τι στοιχεία αναζητούν

Αιφνιδιαστική έφοδος στελεχών της ΡΑΣ στα γραφεία του ΟΣΕ - Τι στοιχεία αναζητούν

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:32 Δημιουργία 07/03/23, 16:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αιφνιδιαστική «έφοδο» στα γραφεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας πραγματοποίησαν την Τρίτη στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει η υπηρεσία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα στελέχη της Αρχής αναζητούν στοιχεία (έγγραφα και ηχογραφημένες συνομιλίες), τα οποία θα συμβάλλουν στον προσδιορισμό των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας της ΡΑΣ για τα συστήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, ξεκίνησε από τις 2 Μαρτίου, όπως έκανε γνωστό σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν ανάφερε πως θα εξετάσει την ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας από τον ΟΣΕ και τη Σιδηροδρομική Επιχείρηση Ηellenic Train AΕ.

Για την άμεση ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας η Αρχή έχει ζητήσει τόσο από τον ΟΣΕ όσο και τη Hellenic Train, όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα που διεξάγει.

Παράλληλα, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της ΡΑΣ είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα και στον τόπο του σοβαρότατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Με πληροφορίες από Newmoney.gr

Αν σου άρεσε κάνε