Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη Λάρισας

Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη Λάρισας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:11 Δημιουργία 06/03/23, 12:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις προς την κατεύθυνση διερεύνησης των ευθυνών για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να δοθεί προτεραιότητα στις έρευνες για τα Τέμπη, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας.

Η έρευνα θα εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας

Την ίδια ώρα την πόρτα του ανακριτή περνά σε λίγη ώρα και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Υπήρχαν τρεις σταθμάρχες στη μοιραία βάρδια

Ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, που τη Κυριακή (5/3) τέθηκε σε αργία, πήγε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την περασμένη Παρασκευή στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αυτοβούλως να καταθέσει στοιχεία για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και μεταξύ αυτών είναι ότι ο ίδιος είχε θέσει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια.

Από πληροφορίες από εργαζομένους στον ΟΣΕ, στη βραδινή βάρδια, σε ένα σταθμό μεγάλο σαν της Λάρισας, είναι τρεις οι σταθμάρχες: Ο αρχαιότερος και δύο ακόμη.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης απολογήθηκε χθες Κυριακή (5/3) και είπε ότι ήταν μόνος του.

Η επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός με επιστολή του προς τον κ. Ντογιάκο, ζήτησε την προτεραιοποίηση των υποθέσεων που αφορούν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την ανάθεσή τους, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο,

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, «αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Αν σου άρεσε κάνε