Ολοκληρώνονται οι έρευνες στα Τέμπη - Στους 57 οι ταυτοποιημένοι νεκροί στην κοιλάδα του θανάτου

Ολοκληρώνονται οι έρευνες στα Τέμπη - Στους 57 οι ταυτοποιημένοι νεκροί στην κοιλάδα του θανάτου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:51 Δημιουργία 03/03/23, 10:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, για τον διαχωρισμό των βαγονιών και ειδικότερα για την ανύψωση του τρίτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα και τις αναζητήσεις σορών επιπλέον θυμάτων.

Παράλληλα αύριο, Σάββατο θα απολογηθεί ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, ανέρχονται σε 57, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β', Κωνσταντία Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών δηλώθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα, 56 επιβάτες ως αγνοούμενοι, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών, είχαν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι από συγγενείς και οικείους που δεν είχαν βρει τους ανθρώπους τους. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος.

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA και συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Από τις δηλώσεις της κ. Δημογλίδου και όπως διευκρίνισε στη συνέχεια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών. Πέρα όμως απ΄αυτούς υπάρχουν και πολλά ανθρώπινα μέλη από τα οποία επίσης έχουν ληφθεί δείγματα και ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί αν ανήκουν σε κάποιες από τους ήδη ταυτοποιημένους ή αναζητούμενους ή αν πρόκειται για άτομα που δεν έχουν δηλωθεί. Αυτά θα ξεκαθαριστούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Αναφορικά με τους νοσηλευόμενους η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, οι έξι από αυτούς σε ΜΕΘ και προσέθεσε ότι μία επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των αγνοούμενων ξεχειλίζουν από αγανάκτηση καθώς τρεις μέρες μετά δεν έχει δοθεί μία επίσημη λίστα για τους ανθρώπους αυτούς που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, ενώ οι συγγενείς των νεκρών, ζητούν σπαρακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη στους υπαίτιους της τραγωδίας.

Τραγωδία και στις ΜΕΘ

Οι τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη παραμένουν στους 48, με κάποιους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, να μην γνωρίζουν ακόμη πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δικά τους άτομα.

Στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο ενώ στο ΑΧΕΠΑ 6 ασθενείς.

Ανάμεσα στους βαριά τραυματισμένους συγκαταλέγεται 23χρονος φοιτητής που είναι στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου, με τον πατέρα του να παρακαλεί να προσευχηθούμε να γίνει καλά.

Στο «Παπαγεωργίου» βρίσκονται, ένας 22χρονος εγκαυματίας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα εγκαυμάτων και μία κοπέλα πολυτραυματίας.

Ακόμα τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ συνολικά 6 είναι οι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση, και 10 έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον.

Δύο από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους, η μία δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια, ενώ ο δεύτερος ασθενής γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.

Σήμερα, Παρασκευή 3/3 ξεκινά και η παραλαβή τον σορών, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ.

Αν σου άρεσε κάνε