Συζητήθηκε στο ΣτΕ αίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους πλειστηριασμούς

Συζητήθηκε στο ΣτΕ αίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους πλειστηριασμούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:14 Δημιουργία 02/03/23, 17:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πέντε ακόμα πολιτών, που στρέφονται κατά των αποφάσεων που ελήφθησαν το 2018 από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στην 7μελη σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος, η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγήτρια η πάρεδρος Ουρανία Νικολαράκου) συζητήθηκε η αίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κά, με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του εν λόγω Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, οι οποίες αφορούν τις εξουσιοδοτήσεις και την υπογραφή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης του ηλεκτρονικού συστήματος πλειστηριασμών (πλατφόρμα) με ιδιωτική εταιρεία, κλπ.

Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις παραβιάστηκε το Σύνταγμα, η ευρωπαϊκή νομοθεσία και εκδόθηκαν κατά κατάχρηση εξουσίας.

Αναλυτικότερα, μεταξύ των έξι αιτούντων περιλαμβάνεται ένας πολίτης εναντίον του οποίου διενεργήθηκε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο Βόλο, μια συμβολαιογράφος του Λαυρίου, ο επικεφαλής του κινήματος «Δεν πληρώνω» και ένα μέλος της «Πλεύσης Ελευθερίας». Η κυρία Κωνσταντοπούλου επικαλείται την ιδιότητα της πρώην Προέδρου της Βουλής η οποία αντιτάχθηκε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, της επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», της δικηγόρου, κλπ.

Η κυρία Νικολαράκου αναφέρθηκε στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και στους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι αιτούντες, ενώ έθεσε θέμα εννόμου συμφέροντος των έξι και το αν είναι αρμόδιο το ΣτΕ να δικάσει την υπόθεση.

Τέλος, το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε