Λέκκας: «Εάν η σύγκρουση γινόταν μέσα στη σήραγγα των Τεμπών θα είχαμε πολύ χειρότερα...»

Λέκκας: «Εάν η σύγκρουση γινόταν μέσα στη σήραγγα των Τεμπών θα είχαμε πολύ χειρότερα...»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:09 Δημιουργία 02/03/23, 08:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο εφιαλτικό σενάριο σύγκρουσης των δύο τρένων μέσα στην σήραγγα στα Τέμπη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο τραγική εάν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα, εκτιμώντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να βγουν ζωντανοί έστω και μερικοί άνθρωποι.

«Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση για κλάσματα δευτερολέπτου. Εάν τα δύο τρένα είχαν συγκρουστεί μέσα στη σήραγγα, πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα ήταν εξόχως τραγικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και πρόσθεσε πως «ουσιαστικά από τη σήραγγα θα ήταν πολύ δύσκολο να βγουν έστω και μερικοί άνθρωποι».

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας εξαιτίας των ταχυτήτων που είχαν αναπτύξει οι δύο αμαξοστοιχίες ίσως να παραμορφώνονταν και οι δύο, ενώ ενδεχομένως να είχε καταρρεύσει και η στοά.

«Όταν σε μια μάζα δεν θα υπήρχε η περίπτωση διαφυγής, οι τεράστιες ταχύτητες των τρένων θα παραμόρφωναν όλη την αμαξοστοιχία και στα δύο τρένα, ενώ εδώ εξωστρακίστηκαν δεξιά και αριστέρα. Επίσης, θα υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει και η ίδια η στοά υπό ορισμένες συνθήκες», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

«Φανταστείτε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφύγει κανένας από τη μία πλευρά και από την άλλη δεν θα μπορούσε να προσφερθεί βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας εξήρε τη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη από τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν άμεσα στο σημείο. «Είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική διαχείριση από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Αν σου άρεσε κάνε