Αναστολή πλειστηριασμών σε τέσσερις περιοχές της χώρας λόγω... «Μπάρμπαρα»

Αναστολή πλειστηριασμών σε τέσσερις περιοχές της χώρας λόγω... «Μπάρμπαρα»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:26 Δημιουργία 08/02/23, 18:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναστολή των πλειστηριασμών λόγω της κακοκαιρία Μπάρμπαρα για μια εβδομάδα αποφασίστηκε για τέσσερις περιοχές της χώρας, και συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με βάση απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης οι κάθε είδους πλειστηριασμοί, με εξαίρεση τους πλειστηριασμούς πραγμάτων που υπόκεινται σε φθορά, οι οποίοι έχουν προσδιορισθεί να διενεργηθούν το χρονικό διάστημα από τις 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023 ενώπιον υπαλλήλων πλειστηριασμών που εδρεύουν στις παραπάνω περιοχές, δεν διενεργούνται και επαναλαμβάνονται την έβδομη ή την όγδοη ημέρα από την αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους, εφαρμοζόμενης της διαδικασίας τις παρ. 2 του άρθρου 966 ΚΠολΔ.

Έτσι, επί της ουσίας, όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων ή κινητών στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας, με εξαίρεση όσους αφορούν πράγματα που υπόκεινται σε φθορά, μετατίθενται κατά μία εβδομάδα.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι πλειστηριασμοί διεξάγονται κανονικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οδηγήθηκαν σε αναστολή και όλοι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και αφορούσαν ακίνητα ή κινητά στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε